Choklad cupcakes



Smeten
4 msk Kako
1 dl Kokande vatten
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
2 tsk Vanlijsocker
100g Smör
1,5 dl Strösocker
2 st Ägg
100g ljus choklad
50g vit choklad
Frosting
50g Mjukt smör
250g florsocker
1,5 msk kakao
1 msk Kallt kaffe
Tillagning
Ca 16 stycken1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
4. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med
kakaon.
5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Frosting
1. Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget
medan du vispar på låg fart.
2. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet
i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara
riktigt fast i konsistensen.
3. Klart att spritsa på dina cupcakes!
Receptet hittade jag på www.tasteline.com.
Jag ändrade lite bara. La i lite ljus blockchoklad och vit choklad istället för mörk.
Tog även hälften av Froosting smeten eftersom det vart mycket över när jag gjorde enligt original receptet. (ändrat ovan !)
Riktigt mumsigt !
Kommentarer
Trackback